DGBC Magazine Toekomstbouwers 2022: Hier gaan we voor

De nieuwe editie van het digitale magazine Toekomstbouwers is verschenen. Dutch Green Building Council brengt het magazine jaarlijks uit in aanloop naar de Dutch Green Building Week. Dit jaar staat het blad vol met ambitieuze projecten passend bij het thema Hier gaan we voor.

De reportages, interviews en beschreven projecten en initiatieven raken veelal een paar Duurzame Ontwikkelingsdoelen. Dat betekent dat partijen verder kijken dan duurzaam bouwen alleen, maar vaak ook iets voor de buurt doen, of voor toekomstige gebruikers.

Bekijk het magazine!

Waar ga jij voor?

We vroegen onze partners waar zij voor gaan en daar kwamen veel mooie projecten uit. Een paar daarvan zijn uitgelicht en allemaal hebben we ze op de kaart gezet. VNG-voorzitter Jan van Zanen bespreekt duurzame steden en de nationale SDG-coördinator Sandra Pellegrom schetst de samenhang tussen de doelen. Sociaal geograaf Floor Milikowski neemt ons mee naar een probleemwijk en onderzoeker Susanne Agterbosch vertelt over energiearmoede. 

‘Meer bereiken als je het samen doet’

DGBC-directeur Annemarie van Doorn zegt in haar voorwoord: “Je kunt meer bereiken als je het samen doet.” En dat komt terug in de voorbeelden waar meer partijen bij betrokken zijn en meer dan één Duurzaam Ontwikkelingsdoel is gemoeid. Als alliantiecoördinator van doel 11 willen we die letterlijk en figuurlijk op de kaart zetten en dat doen we in dit digitale magazine. 

Lees hier gratis Toekomstbouwers 2022

Toekomstbouwers 2022

SDG's

Logo voor Goede gezondheid en welzijnGoede gezondheid en welzijn | Logo voor Betaalbare en duurzame energieBetaalbare en duurzame energie | Logo voor Industrie, innovatie en infrastructuurIndustrie, innovatie en infrastructuur | Logo voor Duurzame steden en gemeenschappenDuurzame steden en gemeenschappen | Logo voor Leven in het waterLeven in het water | Logo voor Leven op het landLeven op het land | Logo voor Partnerschap om doelstellingen te bereikenPartnerschap om doelstellingen te bereiken

Gerelateerd

Merin met BREEAM-NL certificaten

Vijf keer BREEAM-NL Excellent certificering voor Merin

Topconsortium start zoektocht naar Circulaire Energierenovaties

Topconsortium start zoektocht naar Circulaire Energierenovaties

Portefeuilleaanpak van start met 32 deelnemers

Portefeuilleaanpak van start met 32 deelnemers