Frans Timmermans in talkshow Dutch Green Building Week

Frans Timmermans geeft op 22 september in de online talkshow Green Talks reactie op het Paris Proof Commitment van Dutch Green Building Council (DGBC). Dat commitment voor een ambitieus renovatie en verduurzamingsplan voor de gebouwde omgeving zal hem aangeboden worden als Nederlands initiatief in het kader van de Europese Green Deal. Timmermans zal virtueel aanschuiven tijdens de talkshow onder leiding van presentator Twan Huys en Annemarie van Doorn, directeur van DGBC. Daar gaat Timmermans ook in gesprek met Coen van Oostrom, CEO EDGE Technologies.

Met de Europese Green Deal leidt Timmermans Europa naar een groene, inclusieve en welvarende toekomst voor de gezondheid van mens en planeet. Dit alomvattende verduurzamingsplan mag nu door de coronacrisis niet naar de achtergrond verdwijnen, vindt Annemarie van Doorn, directeur DGBC. “Daarom willen we juist nu het Paris Proof Commitment aanbieden.” In het Commitment onderschrijven marktpartijen het doel om de gebouwde omgeving Paris Proof te maken vóór 2050. Dat betekent dat gebouwen verregaand energiezuinig zijn en dat de dan nog bestaande energiebehoefte geheel duurzaam wordt opgewekt.’’

Paris Proof helpt Timmermans

Annemarie van Doorn, directeur DGBC is ervan overtuigd dat het Paris Proof maken van de gebouwde omgeving een grote bijdrage kan leveren aan de Europese Green Deal. ”Juist doordat de markt laat zien te willen investeren en zich niet noodzakelijkerwijs afhankelijk opstelt van de overheid.” Dit zal dan ook een van de thema’s zijn die Twan Huys zal behandelen aan tafel: hoe ziet Timmermans de rol van markt en overheid binnen de Europese Green Deal en kan de aanpak van DGBC ook elders in Europa slagen? 

Van Davos tot Green Talks

De andere gast tijdens de Green Talks talkshow is Coen van Oostrom. Hij timmert met EDGE Technologies wereldwijd aan de weg met duurzame gebouwen. Van Amsterdam tot Berlijn en van de VS tot Londen laat Van Oostrom zien dat het kan: gebouwen realiseren die die goed zijn voor mens en omgeving. Timmermans en Van Oostrom spraken elkaar al eerder dit jaar tijdens de World Economic Forum in het Zwitserse Davos. Twan Huys zal met de heren in gesprek gaan om te achterhalen wat de Nederlandse bouw- en vastgoedsector kan doen voor de Green Deal. En dan zeker ook specifiek over de aangekondigde ‘Renovation Wave’ van Timmermans die waarschijnlijk dit jaar wordt gelanceerd.   

De talkshows zijn gratis te volgen via het platform Hopin. Inschrijven kan hier >>

Gerelateerd

G&S&: ‘Duurzaamheid is sexy geworden’

G&S&: ‘Duurzaamheid is sexy geworden’

DGBC steunt ontwikkeling Whole Life Carbon Roadmap door EU 

DGBC steunt ontwikkeling Whole Life Carbon Roadmap door EU 

Campagne Duurzaam Regeerakkoord gelanceerd

Campagne Duurzaam Regeerakkoord gelanceerd