Het moment om Nederland structureel te verduurzamen

"Afgelopen jaar besloten we om het magazine Toekomstbouwers niet langer te drukken, maar digitaal voort te zetten. Niet alleen vanuit duurzaamheidsoogpunt, maar ook om onze doelgroepen crossmediaal en optimaal te bedienen."

"In een tijd waarin corona onze werkzaamheden enorm beïnvloedt, zijn uiteraard ook wij genoodzaakt om veel van onze evenementen een digitaal karakter te geven. Iets dat dan toevallig weer aansluit bij dit digitale magazine. In deze editie nemen we je mee in een reeks inspirerende verhalen van onze partners, voor wie het uitdagende tijden zijn, maar die niettemin onze missie blijven onderschrijven met hun dagelijkse werkzaamheden en die wij ondersteunen met onze projecten en programma’s.

Ik merk ook in de gesprekken met hen dat, ondanks de coronacrisis, de wil om duurzaam door te zetten onverminderd is. En ook wij als Dutch Green Building Council varen op vertrouwde koers verder. Dit doen we omdat de stip op de horizon, meer dan ooit, groen moet zijn. Dit is echt hét moment om de gebouwde omgeving in Nederland op structurele wijze te verduurzamen.

En die behoefte is er ook. Meer dan ooit ervaren we de invloed van onze directe leefomgeving op ons gevoel van welbevinden. Hoe fijn is die wandeling in het park? En hoe belangrijk is een prettige en duurzame woning? We vragen ons af of onze kantoren wel een gezonde en veilige omgeving zijn. De liefde voor onze vrijheid, maar ook voor onze woon- en werkomgeving ligt meer dan ooit onder een vergrootglas.

In deze digitale editie van Toekomstbouwers 'Made in Holland' nemen we je mee op een duurzame reis door Nederland. Samen met onze partners vertellen wat er nodig is om die groene stip op de horizon te realiseren, die niet alleen gezond is maar ook circulair, CO₂-neutraal en klimaatadaptief. Dat doen we onder meer met pionier Coen van Oostrom, die ook tijdens de crisis van 2008 al duurzaam leiderschap toonde, met de aanjagers van het Paris Proof Commitment die grote stappen zetten richting CO₂-neutrale gebouwen, met innovatieve startups uit Delft en met ABN AMRO, onze trouwe partner van de Dutch Green Building Week.

Ik hoop dat deze verhalen niet alleen inspireren, maar ook activeren. Activeren om het goede te doen en bij te dragen aan een betere leefomgeving voor ons allen. Omdat we samen verantwoordelijk zijn voor het realiseren van die groene stip op de horizon."

Annemarie van Doorn, Directeur Dutch Green Building Council

Bekijk hier het hele magazine.

Gerelateerd

Andy van den Dobbelsteen over Delft als innovatiehub

Andy van den Dobbelsteen over Delft als innovatiehub

EDGE presenteert ‘New Normal Office’

EDGE presenteert ‘New Normal Office’

Gebouwverduurzamer INNAX neemt Energy Navigator activiteiten over

Gebouwverduurzamer INNAX neemt Energy Navigator activiteiten over