ParkBee

Op dit moment wordt 15 procent van alle openbare ruimte in de stad gebruikt om te parkeren. Terwijl de straten vol staan met geparkeerde auto’s, blijven veel plekken in private en publieke parkeerlocaties onbenut.

Bij ParkBee willen we dit veranderen. Met slimme technologie maken wij bestaande parkeerlocaties in bijvoorbeeld kantoren, hotels en appartementencomplexen toegankelijk voor het publiek.

Als gevolg van het openstellen van deze locaties neemt de parkeerdruk op straat af. De openbare ruimte die vrijkomt kan vervolgens door gemeenten en projectontwikkelaars worden ingezet voor het plaatsen van duurzame initiatieven. Denk aan groene stroken of betere infrastructuur voor fietsers en voetgangers.

Het beter benutten van parkeerlocaties gaat zelfs nog een stap verder. Door het proactief plaatsen van laadpunten voor elektrische auto’s stimuleren we het gebruik van EV, waardoor het aantal benzine- en dieselauto’s in de stad afneemt.

Daarnaast zetten wij parkeerlocaties rondom het centrum in als e-mobility hubs. Deze locaties zijn centrale punten voor het overbruggen van de laatste kilometers naar een eindbestemming.

Op deze manier vermindert de parkeerdruk op straat en blijven steden in beweging. Het optimaal gebruik van ruimte is daarom een onmisbaar onderdeel van iedere verduurzamingsstrategie.

We geven ruimte terug aan de stad.

Organisatie

Naam

ParkBee

Type organisatie

Facilitairmanagement

Sectoren

Logistiek, Kantoren, Woningen

Adres

Mr. Treublaan 7, Amsterdam

Thema's

Professionals

Rutger Schuur
Rutger Schuur CIO Bekijk profiel

Nieuws van ParkBee

Maak kennis met onze nieuwe partner ParkBee

Maak kennis met onze nieuwe partner ParkBee