BREEAM-NL Medior

Hoe duurzaam is een middelbare school? Leerlingen vinden het zelf uit met BREEAM-NL Medior. BREEAM-NL Medior Duurzaamheidsscan en Beroepsoriëntatie is een lespakket waarmee leerlingen van de onderbouw van de middelbare school zelfstandig de duurzaamheid van hun school in kaart brengen. Daarmee ontdekken zij wat er goed gaat en wat voor verbetering vatbaar is. Zij presenteren hun bevindingen en aanbevelingen aan de klas en aan de directeur. Daarnaast leren ze meer over het beroepenveld in de bouw.

Algemene informatie

Doelgroep

Voortgezet onderwijs onderbouw (alle niveaus)

Tijdsbesteding

Leerkracht: Voorbereidingstijd 15 – 30 minuten
Lesduur: 1 tot 2,5 uur

Gratis Lespakket

BREEAM-NL Medior is speciaal ontwikkeld voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs. De scan bestaat uit een set van 10 scorekaarten waarmee een klas zelfstandig aan de slag gaat om de duurzaamheid van hun school in kaart te brengen en richt ook een blik op de toekomst over werken in de bouwwereld. Leerlingen ontdekken met behulp van de duurzaamheidsscan, zelfstandig of in groepjes wat goed gaat en wat voor verbetering vatbaar is. De aanbevelingen presenteren zij aan elkaar of aan de directie of beheerder van de school. Met de kaart beroepsoriëntatie onderzoeken leerlingen vanuit hun persoonlijke invalshoek welke beroepen er in de bouwwereld zijn.

Over DGBC Junior

Het lespakket BREEAM-NL Medior is onderdeel van het programma DGBC Junior. Duurzaamheid is niet meer weg te denken uit de maatschappij. Om ook kinderen vertrouwd te maken met dit thema heeft de Dutch Green Building Council gratis lespakketten ontwikkeld op basis van BREEAM-NL voor zowel het basisonderwijs (BREEAM-NL Junior) als het middelbaar onderwijs (BREEAM-NL Medior).

lees meer over DGBC Junior

Laatste nieuws

Klimaattop Glasgow: Build Better Now

Klimaattop Glasgow: Build Better Now

Leidraad Circulair Ontwerpen Platform CB'23: werkafspraken voor een circulaire bouw

Leidraad Circulair Ontwerpen Platform CB'23: werkafspraken voor een circulaire bouw

Valuation of carbon performance of biobased construction

Valuation of carbon performance of biobased construction